Bewaar jij jouw eieren in de koelkastdeur? De reden waarom je dat NIET moet doen!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Als je dacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast de beste plek was om eieren te bewaren, dan ben je niet alleen.

Velen van ons hebben dezelfde gedachte. Echter, blijkt deze veronderstelling niet juist te zijn als het gaat om het behouden van de kwaliteit van eieren.

De temperatuurschommelingen die ontstaan door het regelmatig openen van de koelkastdeur kunnen de versheid van eieren aantasten.

Expert Vlatka Lake van Space Station bevestigt dat deze constante veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren kunnen verminderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren op een plek achterin de koelkast waar de temperatuur stabiel blijft.

Deze methode zorgt ervoor dat eieren minder onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen, wat resulteert in een langere houdbaarheid en minder kans op bacteriegroei.

De voordelen van een stabiele bewaartemperatuur wegen zwaarder dan het gemis van direct zicht op de hoeveelheid eieren die je nog hebt.

Dus, de volgende keer dat je je eieren in de koelkast wil leggen, overweeg deze tips in plaats van automatisch naar het eierenvakje in de deur te gaan.

Met een kleine aanpassing in de opberglocatie van je eieren kan je de kwaliteit van je ontbijt aanzienlijk verbeteren. Neem deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven