Nederlanders boos: Efteling gaat stoppen met deze attractie vanwege het klimaat!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 113833jpg

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen, ongeacht leeftijd, de Efteling voor een betoverende ervaring in een wereld vol attracties en avontuur, waaronder de historische stoomtrein.

Hoewel de trein lange tijd een icoon van het park was, heeft deze nu zijn laatste rondrit gemaakt, vanwege de keuze van het park om deze te verwijderen in het belang van duurzaamheid.

Dit besluit heeft voor ophef gezorgd onder de bezoekers en brengt de discussie over de toekomst van tradities in moderne themaparken naar voren.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Vanaf de opening van het park was de stoomtrein een vast onderdeel van de Efteling-ervaring, geliefd om zijn rustgevende rit en nostalgische band met het verleden.

Met zijn kenmerkende geluiden en romantische rookpluimen heeft de trein een speciaal plekje veroverd in de harten van velen.

Veel fans zien het verwijderen van de trein als het einde van een tijdperk en als een verlies voor de authentieke beleving van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De directie van de Efteling verduidelijkt dat het besluit om de stoomtrein te schrappen, past binnen hun milieubewuste strategie voor duurzaamheid.

“Door het weghalen van de stoomtrein zetten we een stap voor een duurzamere wereld,” verklaart de woordvoerder van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Er zijn plannen om nieuwe, milieuvriendelijkere attracties te introduceren die minder impact hebben op het milieu.

De ambitie is bewonderenswaardig, maar dit heeft wel gevolgen voor de nostalgische beleving van trouwe bezoekers.

Indien een maatregel wordt genomen, kan deze zowel steun als weerstand oproepen bij bezoekers.”

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Hierbij rijst de bredere vraag hoe traditionele elementen binnen de entertainment- en toerismesector moeten worden behandeld in het tijdperk van ecologisch bewustzijn.


Is het mogelijk om nostalgie en moderne duurzaamheid te combineren zonder dat het een het ander uitsluit? Het is een uitdaging om een passend evenwicht te vinden tussen het behoud van cultureel erfgoed en het dragen van verantwoordelijkheid voor onze planeet.


Deze kwestie benadrukt het groeiende belang van klimaatbewust gedrag, ook binnen de vrijetijdsindustrie, en werpt de vraag op naar de kosten van dergelijke aanpassingen.


auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven