Dankzij deze effectieve tips heb je nooit meer last van een stinkende kliko en maden!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

Genieten van een heerlijke maaltijd buiten in de tuin tijdens warm weer is het perfecte zomerplan, maar het brengt soms ongewenste verrassingen met zich mee, zoals maden in de vuilnisbak.


Veel mensen worden geconfronteerd met dit probleem, vooral na gezellig buiten eten, wanneer de nare geur uit de vuilnisbak komt.


Je kunt gelukkig deze onaangename bezoekers en geuren effectief bestrijden. Een handige tip is om krantenpapier te gebruiken om maden te voorkomen in de container.


Leg simpelweg wat kranten of papier op de bodem van de groene bak. Hierdoor blijft de bak droger, waardoor maden minder kans krijgen. Maden gedijen namelijk in vochtige omgevingen.


Als je vlees- of visresten hebt, wikkel ze dan in krantenpapier of gebruik een biologisch afbreekbare zak voordat je ze weggooit.


Dit voorkomt dat vliegen eitjes leggen en maden zich ontwikkelen. Laat af en toe de deksel van de groene bak op een kier staan; maden houden niet van licht.


Om maden effectief af te weren, kun je een pantykous met mottenballen in de vuilnisbak hangen. De sterke geur houdt de maden op afstand. Vergeet niet de panty te verwijderen voordat de bak wordt geleegd.


Indien maden toch een probleem vormen, gooi dan klimop (Hedera) in de bak, aangezien dit giftig is voor maden.


Een krachtige oplossing tegen maden kan zijn om schoonmaakazijn te mengen met kokend water en dit in de container te gieten. Houd de deksel gesloten om de warmte vast te houden; maden kunnen niet tegen het hete water.


Om een frissere geur te krijgen, kun je lavendel in de vuilnisbak gooien, wat niet alleen maden doodt, maar ook zorgt voor een aangename geur.

Essentieel voor het voorkomen van stank is regelmatig reinigen van de container met een hogedrukreiniger of tuinslang. Tijdens deze schoonmaakklus is het aan te raden oude kleren te dragen, gezien de viezigheid.

Laat de bak goed drogen na reiniging. Voor een extra frisse geur, kun je bij elke keer dat je afval weggooit wat kruiden of waspoeder in de bak werpen.

Dankzij deze adviezen kun je de zomer doorkomen zonder last te hebben van maden of een stinkende vuilnisbak.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven