Om de hoeveel tijd moet je jouw beha wassen? Het antwoord zal je verbazen!

bhjpg

Heb je er ooit over nagedacht hoe vaak je jouw beha’s wast? Is het een gewoonte om elke dag een schone beha te dragen, of laat je ze langer hangen voordat ze gewassen worden?

Op sociale media heeft zich een levendige discussie ontwikkeld over dit onderwerp, die begon met een video van een Britse vrouw die verbaasd was over de zeldzaamheid waarmee haar vriendin haar beha wast.

Deze discussie kan interessante inzichten opleveren over onze persoonlijke hygiënische gewoonten. Hoewel sommige mensen hun ondergoed dagelijks wassen, is er een grote variatie in hoe vaak beha’s gewassen worden.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun beha’s na elk gebruik te wassen, terwijl anderen ze slechts maandelijks in de was doen.

De conversatie kreeg extra aandacht op TikTok toen de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha slechts eenmaal per jaar wast, wat leidde tot duizenden views en diverse reacties. Desyr is nu benieuwd naar andere vrouwen hun standpunten hierover.

Terwijl sommigen wekelijks hun beha wassen, laten anderen meer tijd tussen wasbeurten zitten, soms zelfs een maand lang.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun beha vaker te wassen tijdens warme periodes of na intensieve sportactiviteiten. Maar wat is nu de juiste aanpak?

Deskundigen raden aan om beha’s na twee tot drie keer dragen te wassen. Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij een Belgisch lingeriebedrijf, legt uit: “Het is niet hygiënisch om te lang te wachten, omdat beha’s direct zweet opnemen onder je oksels.” De frequentie van wassen hangt ook af van iemands zweetproductie, die vooral varieert in de zomer.

Vanessa benadrukt dat veel vrouwen denken dat beha’s sneller verslijten door frequent wassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat iemand bezit.

De manier waarop beha’s worden gewassen is cruciaal voor hun levensduur.

Om ervoor te zorgen dat beha’s lang meegaan, is het belangrijk om een degelijke voorraad te hebben en het juiste wasprogramma te gebruiken, zoals fijnwas op 30 graden.

Na het wassen is het advies om beha’s open en plat op te bergen om zo de levensduur te verlengen.

De frequentie van beha’s wassen hangt af van persoonlijke gewoonten en activiteitsniveau, dus er is geen vaste regel.

Hygiëne en duurzaamheid van beha’s worden bevorderd door regelmatig wassen, en het kan ook helpen bij het verminderen van allergenen.

Bij twijfel over het wassen van beha’s, herinner dan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven