Mega grote terugroepactie gestart in Japan na bizarre ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, heeft maar liefst 104.000 zakken gesneden witbrood teruggeroepen.

Deze actie volgt op de vondst van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, zo meldt BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in vele Japanse huishoudens en behoort tot de best verkopende merken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe deze verontreiniging heeft kunnen gebeuren, belooft het wel om de kwaliteitscontroles aan te scherpen om herhaling te voorkomen.

“We intensiveren onze kwaliteitscontroles om herhaling te voorkomen,” aldus Pasco in een verklaring.

Er zijn tot nu toe geen meldingen van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood, en men hoopt natuurlijk dat dit zo blijft.

Dit specifieke brood wordt ook geëxporteerd naar landen zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onzeker of deze landen ook te maken krijgen met de terugroepactie.

Deze terugroepactie is uitzonderlijk in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedsel recalls zeldzaam zijn.

Recente incidenten, zoals honderden zieke studenten door bedorven melk in de prefectuur Miyagi en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse 7-Eleven vorig jaar, duiden echter op groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven