Beelden gelekt van mogelijke cameravrouw: Was dit het begin van incident met Joost Klein?

jkjpg

De opschudding rondom Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö blijft de aandacht trekken.

Insiders kunnen op dit moment alleen maar speculeren over het lopende onderzoek van de Zweedse politie naar het incident met een mogelijke cameravrouw, wat betekent dat het nog even kan duren voordat er meer duidelijkheid komt.

AVROTROS heeft gemeld dat de cameravrouw de wens van Joost, om na zijn optreden niet gefilmd te worden, niet heeft gerespecteerd.

Deze wens van Joost was gebaseerd op het feit dat het einde van zijn optreden, waarin hij zijn overleden ouders eerde, voor hem een zeer emotioneel moment was.

Ondanks deze wens, schijnt er toch gefilmd te zijn, wat Joost tot een gefrustreerde reactie bracht. Volgens bronnen zou hij een dreigende beweging richting de cameravrouw hebben gemaakt, wat resulteerde in zijn diskwalificatie.

Sommigen interpreteren deze actie als een reactie op provocatie, wat de strafmaat discutabel maakt.

Men wacht nu op een officiële uitspraak en er heerst veel nieuwsgierigheid naar de beelden die als bewijs kunnen dienen, hoewel er twijfel bestaat over het bestaan ervan.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De specifieke aanklacht tegen Joost is nog niet openbaar gemaakt, aangezien een “dreigende beweging” op zichzelf mogelijk niet voldoende is voor een diskwalificatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op Twitter zijn inmiddels beelden opgedoken van een vermeende cameravrouw die stiekem Joost backstage zou hebben gefilmd, wat tegen de regels was.

Er wordt gesuggereerd dat zij heeft geprobeerd de regels te omzeilen door te doen alsof ze iemand anders filmde, terwijl ze eigenlijk op Joost inzoomde.

In de beschrijving van de video stond: “Dutch representative [Joost] doesn’t like us and asked not to film. I respected his wish so I took a picture of our lovely dancer!”

Dit werpt een nieuw licht op de ingewikkelde situatie rondom Klein’s deelname aan het songfestival. Het is spijtig dat dit alles is gebeurd.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven