S10 eerlijk over deelname Songfestival: ‘Een ruimte waarin dat heel veel gebeurd’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekende als bekende gezichten uit Nederland hebben aandachtig het verloop van het Songfestival gevolgd, een editie die in ons geheugen gegrift zal blijven.

Niet alleen Joost Klein, maar ook zangeres S10 bekent dat deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022 geen gemakkelijke opgave was.

Op camera kreeg Stien de vraag voorgelegd of zij het festival ook heeft gevolgd en wat zij vindt van de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar’, gaf de zangeres haar verbazing prijs voor de camera. Ze benadrukte ook haar terughoudendheid om erover te praten vanwege de onbekendheid met de situatie.

Volgens Stien staat de druk op de deelnemers van het songfestival extreem hoog, een ervaring die zij zelf ook heeft gehad tijdens haar eigen deelname.

‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’, zo deelde Stien. Ze merkte op dat er veel van haar werd gevraagd, maar gelukkig had ze de steun van haar omgeving.

Voor Stien is het cruciaal en zelfs essentieel dat deelnemers een solide steunnetwerk om zich heen hebben.

Zo benadrukte ze dat er strikte regels gelden voor het muzikale evenement, regels waar deelnemers niet altijd enthousiast over zijn.

Ze gaf aan dat ze vaak gefilmd werd terwijl ze daar geen behoefte aan had. Dit hele avontuur is te volgen in de EO-documentaire over S10 met de titel ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij,’ die te zien zal zijn op NPO Start vanaf 22 mei.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven