Prinses Amalia heeft niets te klagen: Zoveel onkostenvergoeding krijgt zij in 2025!

amaliajpg

Na eerder afstand te hebben gedaan van haar onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, heeft prinses Amalia nu besloten om dit bedrag vanaf 2025 te schenken aan diverse goede doelen.

Op haar 18e verjaardag stuurde ze een brief naar premier Mark Rutte waarin ze aangaf liever een significante tegenprestatie te leveren voor de vergoeding, gezien de uitdagende omstandigheden van medestudenten.

Er wordt gespeculeerd dat haar tijd in Spanje en de invloed van haar welgestelde vrienden haar keuze hebben beïnvloed.

Prinses Amalia lijkt nu van plan te zijn om haar financiële onafhankelijkheid te tonen door de vergoeding aan goede doelen te schenken.

De vergoeding, volledig gefinancierd door belastinggeld, dekt geen beveiligingskosten, aangezien daar apart budget voor beschikbaar is. Haar studiekosten en accommodatie worden door haar ouders betaald.

De vergoeding lijkt bedoeld te zijn voor zaken als kantoorruimte of werkruimte.

De keuze van prinses Amalia kan rekenen op verdeelde reacties van het publiek, waarbij velen op sociale media hun steun betuigen voor haar besluit om goede doelen te steunen en anderen juist kritiek uiten op de royale vergoeding. De discussie gaat met name over de verdeling van geld onder hoge inkomens en mensen in armoede.

Ook mediapersoonlijkheid Johan Derksen sprak zijn mening uit over Amalia’s keuze tijdens een uitzending van Vandaag Inside.

Hij benadrukte dat Amalia eerder afstand had gedaan van de vergoeding, maar nu tot een andere beslissing was gekomen om een verschil te maken in haar levensstijl.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven