Medewerkers klappen uit de school: Deze 4 gerechten van McDonalds zullen zij nooit eten!

mcdo 1jpg

McDonald’s staat bekend om zijn heerlijke Big Mac, maar heeft ook een divers menu met andere gerechten. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak als het op fastfood aankomt.

McDonald’s medewerkers, die niet alleen de maaltijden bereiden maar deze ook regelmatig met personeelskorting eten, weten waarschijnlijk het best welke gerechten zij liever vermijden.

Voor Business Insider hebben huidige en voormalige medewerkers onthuld welke maaltijden zij links laten liggen. Hier volgen vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish van McDonald’s kent een lange geschiedenis. Het was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, wanneer katholieken op vrijdag geen vlees eten.

Het is zelfs een van de favoriete gerechten van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Desondanks blijkt uit gesprekken met twee medewerkers van de fastfoodketen dat dit gerecht niet hoog op hun verlanglijstje staat.

Een voormalige medewerker uit Virginia vindt de Filet-O-Fish vooral geschikt voor oudere klanten vanwege de zachtere textuur, maar persoonlijk houdt hij niet van de smaak. Een andere medewerker omschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.

Een medewerker uit Minnesota liet weten dat hij doorgaans de gezondere opties op het menu vermijdt, zoals de salades.

Hij heeft geen voorkeur voor de overvloed aan sla en groenten en vindt bovendien dat de calorieën verrassend hoog zijn.

Neem als voorbeeld de ‘Crispy Chicken Salad’ met 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad met Buttermilk Crispy Chicken’ met 490 calorieën. Ter vergelijking, een Big Mac bevat 540 calorieën.

Omtrent de kipburgers gaven twee medewerkers aan deze te vermijden vanwege de hoeveelheid boter die erin zit, wat ze ongezonder maakt dan gedacht.

Een voormalige manager van een McDonald’s-locatie heeft laten weten dat hij de nieuwe gerechten op het menu altijd overslaat en liever de basisproducten van de fastfoodketen verkiest.

Ondanks de diversiteit in het menu van McDonald’s, zijn niet alle gerechten geliefd bij het personeel. Hun individuele smaken en gezondheidsbewuste keuzes hebben invloed op hun menukeuze.

Men dient te onthouden dat smaken verschillen en wat als lekker wordt beschouwd door de een, kan minder aantrekkelijk zijn voor de ander.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven