Bizarre video van dame die kip bakt in NS-trein: Staat niets over bakken in de regels!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Is het niet veel leuker om een warme maaltijd te bereiden in de trein in plaats van simpelweg een broodje kaas te eten?

Dit moet de Nederlandse TikTokker Isabelle Joƫlla gedacht hebben. Een video van haar, waarin ze drumsticks bakt in een Nederlandse trein, verspreidt zich razendsnel op het internet.

De reacties van haar medepassagiers zijn verrast, maar Isabelle beweert dat ze niets verkeerds doet. Is dat wel zo?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle openbaar eten bereidt met haar elektrische pannetje in het openbaar vervoer.

Eerder heeft ze pittige noedels gemaakt, een video die door velen als grappig werd ervaren en 3 miljoen keer bekeken is.

Maar de video waarin ze kip bereidt, die bijna een miljoen views heeft, ontvangt juist veel negativiteit. “Heftig dit, en aso,” reageert een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” laat een ander weten. Iemand anders vraagt zich in de reacties af of dit wel volgens de regels van de NS is. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” staat er.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is de situatie helder. “We hebben geen regel die het gebruik van een elektrische pan in de trein verbiedt, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We baseren ons op de spelregels,” gaat hij verder. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige of overlastgevende situaties veroorzaken.”

“Als je kip aan het bakken bent, is dat wel het geval. Dat is iets wat we niet willen zien in de trein. De meeste mensen begrijpen dat vanzelf, daarvoor zijn bijna geen specifieke regels nodig.”


In het bijzonder vormt de overlast een kwestie, aangezien het bakken van kip in de trein een sterke geur kan verspreiden die andere passagiers zou kunnen hinderen.


“Ik kan me echter ook voorstellen dat werken met elektrische apparaten tot onveilige situaties kan leiden,” voegt Van Elferen toe.


“Als een collega dit had opgemerkt, zou diegene hoogstwaarschijnlijk hebben aangegeven dat dit ongepast was en de persoon gevraagd hebben de trein te verlaten,” verklaart Van Elferen.


Het is echter niet de eerste keer dat hij hoort over individuen die iets bakken of airfryen in de trein. Voor passagiers die dit waarnemen en er last van ondervinden, verwijst Van Elferen naar het nummer 06 13 18 13 18, dat je kunt sms’en of appen als je je er ongemakkelijk door voelt.


Dit betekent echter niet automatisch dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen. “Als je je stoort aan eetgeluiden van de persoon naast je, kunnen we daar niet direct op reageren. Het is toegestaan om in de trein te eten.”


Uiteindelijk is het de taak van de conducteur om hierover een beslissing te nemen. “Hoewel het een menselijke kwestie is, is het ook belangrijk om zelf na te denken,” benadrukt Van Elferen.


“Het blijft tenslotte openbaar vervoer, waar we rekening met elkaar moeten houden. Het bakken van kip in de trein overschrijdt duidelijk een grens.”

@isabellederoij Wat moet ik de volgende x maken? šŸ— #foodtiktok #isabellederoij #kip #trein #joostklein ā™¬ original sound – Isabelle JoĆ«lla

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven