Mega grote terugroepactie gestart na bizarre ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, heeft aangekondigd dat zo’n 104.000 zakken van hun gesneden witbrood worden teruggeroepen.

Deze actie volgt op de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, zo meldt BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in Japan en behoort tot een van de best verkochte broodmerken in het land.

Het bedrijf heeft aangegeven de kwaliteitscontroles te zullen versterken om herhaling te voorkomen, zonder specifiek te vermelden hoe de vervuiling heeft kunnen plaatsvinden.

“We spannen ons maximaal in om onze kwaliteitscontroles te verbeteren en zo herhaling te voorkomen,” meldde Pasco in een verklaring.

Er zijn tot op heden geen meldingen geweest van ziekte als gevolg van het geconsumeerde brood, en dat hoopt men zo te houden.

Het betreffende brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of deze markten ook beïnvloed zullen worden door de terugroepactie.

Deze terugroepactie valt op in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.

Recente incidenten, waaronder een groep studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werd door bedorven melk en de vondst van een kakkerlak in een rijstbal in een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, suggereren echter dat de bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan groeit.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven