Weerwaarschuwing voor dit weekend: Dit kunnen we gaan verwachten!

regen 1jpg

Er wordt aangekondigd dat het aankomend weekend erg regenachtig zal zijn in Nederland, met stevige buien en onweer die verwacht worden.

Code geel is uitgegeven voor vrijdag en zaterdag door het KNMI voor heel Nederland. De waarschuwing begint vrijdag om 12.00 uur.

Zware buien worden verwacht vanaf dat moment, mogelijk met hagel in sommige gebieden. De dag begint waarschijnlijk zonnig, maar dit zal snel veranderen gedurende de dag.

De eerste regenbuien zullen naar verwachting in Limburg en de Achterhoek plaatsvinden, waarna het zich over het land zal verspreiden.

Vooral in het midden en zuiden van Nederland wordt veel neerslag voorspeld. Later op de avond zal de regen het noorden bereiken.

De regen zal ook ’s nachts van vrijdag op zaterdag aanhouden. De neerslag zal ook op zaterdag aanhouden, vooral in de ochtend, met een gemiddelde kans van 20 millimeter over het hele land.

“Dat is uitzonderlijk veel, aangezien er in de hele maand mei gemiddeld slechts 58 millimeter regen valt,” aldus Weeronline.

Lokaal kan er wateroverlast ontstaan, met plaatselijk meer dan 40 millimeter regen.

Zondag zullen er nog enkele buien zijn, mogelijk met onweer, maar minder neerslag dan op zaterdag. Ook zal de zon af en toe tevoorschijn komen. Het wisselvallige weer zal naar verwachting aanhouden volgende week.

In het midden en zuiden van Nederland is al meer dan 100 millimeter regen gevallen op meerdere plekken. In het zuidoosten van Brabant is zelfs al meer dan 150 millimeter gemeten.

Afgelopen weekend werd ook gewaarschuwd voor zware regenval en onweersbuien, resulterend in wateroverlast op verschillende locaties.

Straten, kelders en parkeergarages liepen onder water, en er waren meldingen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen onder andere in Amsterdam en Utrecht.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven