Belangrijk om te weten: Vijf redenen waarom contant geld niet moet verdwijnen!

geld8 1jpg

Er is een duidelijke daling geweest in het gebruik van contant geld de afgelopen jaren, voornamelijk door factoren zoals het gemak van contactloos betalen.

Toch is er recentelijk een toename te zien in het aantal mensen dat terugkeert naar het gebruik van contant geld. In dit artikel zullen vijf redenen worden besproken waarom het belangrijk is om contant geld te blijven gebruiken.

Ten eerste, de afname van contante betalingen komt voornamelijk doordat mensen zelf de voorkeur geven aan het gemak van pinnen.

De keuze tussen het gebruik van een pinpas en het zoeken naar contant geld in muntjes en briefjes kan verschillen per situatie. Maar wanneer een winkel zowel contante als pinbetalingen accepteert, heb je de vrijheid om te kiezen.

Er is geen verplichting om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier zijn vijf redenen om contant geld te blijven gebruiken:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en blijft daardoor altijd beschikbaar. In tegenstelling tot banken en pinapparaten die storingen kunnen hebben, biedt contant geld een betrouwbare betaalmethode onder alle omstandigheden.

De interactie tussen klant en ondernemer kan persoonlijker zijn bij contante betalingen. Vooral in kleine gemeenschappen of tijdens lokale evenementen kan dit bijdragen aan een positieve klantervaring.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Contant betalen biedt meer inzicht en controle over je uitgaven. Het is gemakkelijker om je budget te beheren wanneer je fysiek ziet hoeveel geld je uitgeeft en nog over hebt, waardoor je bewuster met je geld omgaat.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke pintransactie wordt vastgelegd en kan worden getraceerd, wat betekent dat je aankopen gemakkelijk te achterhalen zijn. Voor degenen die waarde hechten aan privacy, biedt contant betalen een anonieme manier van afrekenen.

Pinapparaten brengen kosten met zich mee voor ondernemers, inclusief transactiekosten. Door gebruik te maken van contant geld, help je kleine bedrijven en marktkraamhouders om hun kosten laag te houden.

Contant geld behoudt zijn waarde als een betrouwbare betaalmethode, zowel voor consumenten als ondernemers. Door de overweging van deze vijf redenen, kun je bewust kiezen voor contante betalingen waar mogelijk.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven