Transgender accepteert het niet meer dat ze met meneer aangesproken wordt in restaurants!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 080006jpg

Indien iemand transgender is, wijst dit op een afwijkende genderidentiteit ten opzichte van de geboortetoewijzing.

In onze maatschappij ontstaat er vaak discussie omtrent de juiste aanspreekwijze van een transgenderpersoon.

Stel bijvoorbeeld dat iemand bij geboorte als jongen wordt gezien en later vrouw wordt, dan verlangt die persoon terecht om aangesproken te worden als ‘mevrouw’ en met ‘haar’.

In de aanloop naar de transitie kan het gebeuren dat niet iedereen onmiddellijk erkent dat die persoon een vrouw is of dat men hen verwart met een man, vooral als de stem nog laag is.

Een illustratie hiervan is een vrouw die als jongen geboren is en de voorkeur geeft om als ‘mevrouw’ aangesproken te worden.

Deze vrouw wordt vaak abusievelijk aangeduid als ‘meneer’, wat begrijpelijkerwijs tot grote frustratie leidt.

Ondanks dat degenen die haar verkeerd benoemen meestal verontschuldigingen aanbieden en dit wellicht uit gewoonte doen, raakt het haar steeds weer geëmotioneerd.

Ze legt aan het personeel in restaurants uit dat dit voor haar aanvoelt als ‘een mes in haar hart’. Dit resulteert vaak in voortijdig vertrek uit het restaurant vanwege frustratie.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven