Mocht je dit aantreffen bij je voordeur trek dan gelijk aan de alarmbel!

boontjes 1jpg

Er zijn momenten dat er wat opschudding in huis of in de tuin is, vooral in huishoudens met jonge kinderen of huisdieren.

Automatische concepten

Je komt thuis en vraagt je af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek zijn beland. Vaak zijn het de kinderen die ermee te maken hebben.

In veel gevallen geven we de schuld aan de huisdieren voor de chaos. Zelden leidt dit tot echte bezorgdheid of vragen over mysterieuze gebeurtenissen.

Automatische concepten

Voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, was dit echter wel het geval toen ze voedselresten ontdekte in haar voortuin.

Bij thuiskomst vond Maria een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Eerst dacht ze dat het een grap van buurtkinderen was of dat een dier het blikje uit de vuilnisbak had gehaald.

Een familielid, ook politieagent, bracht haar echter op andere gedachten. Hij vermoedde dat het geen onschuldige actie was.

Volgens hem kan het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een tactiek zijn die dieven gebruiken.

De dief wil op die manier controleren of de huiseigenaar thuis is. Als het afval snel wordt opgeruimd, is de persoon thuis en zal de dief waarschijnlijk vertrekken.

Als het afval echter blijft liggen, zoals bij Maria’s blikje bonen, kan dit betekenen dat de bewoner afwezig is en het huis een potentieel doelwit wordt voor inbrekers.

Maria deelde haar ervaring op Facebook om anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen hun huis beter te beschermen tegen mogelijke inbraken.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven