De zomer staat voor de deur: Deze zomer gaat anders worden dan voorafgaande zomers!

zon 1 1jpg

Naar verwachting wordt de aankomende zomer warmer dan normaal, volgens voorspellingen van Weeronline.

De temperaturen zullen waarschijnlijk hoger liggen dan gemiddeld tijdens deze zomermaanden volgens de huidige weermodellen.

Normaal gesproken is het in juni, juli en augustus rond de 23 graden, maar dit jaar zullen we vaker temperaturen boven dit gemiddelde ervaren, waardoor er meer zomerse en tropische dagen zullen zijn.

Naast zonnige dagen zullen er ook regelmatig regen- en onweersbuien voorkomen, volgens Weeronline, die benadrukt dat seizoensvoorspellingen beperkt betrouwbaar zijn.

De nauwkeurigheid van voorspellingen voor een maand of seizoen is ongeveer 60 procent, terwijl voorspellingen voor vijf dagen meestal in 90 procent van de gevallen juist zijn.

Meteoroloog Jordi Huirne voorspelt een warme zomer. “De kans is groot dat we een warme zomer tegemoet gaan,” aldus Huirne.

Bij warm weer en buien is het nadeel dat muggen worden aangetrokken. Muggen voelen zich aangetrokken tot menselijke adem, zweet en warmte.

Muggen hebben ook een voorkeur voor mensen met bloedgroep O en zwangere vrouwen. Om muggen op afstand te houden, zijn er enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen.

Om te voorkomen dat muggen naar binnen komen, kun je horren voor ramen en deuren plaatsen. Draag beschermende kleding en gebruik anti-muggenmiddelen wanneer je buiten bent.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven