Oorzaak onbekend: Het bekende bedrijf met humoristische teksten op producten failliet!

recht 1jpg

Rumag, het bedrijf dat bekendheid verwierf met zijn producten zoals T-shirts, mokken en ballonnen met humoristische teksten, is failliet verklaard.

Hoewel er geen cijfers beschikbaar zijn over de prestaties van het bedrijf in het afgelopen jaar, bleek uit de cijfers van 2022 dat er aanzienlijke verliezen werden geleden.

Rumag bood producten aan zoals mokken met de tekst ‘Niet.mijn.probleem’, deurmatten met ‘Rot.op’, en ovenwanten met ‘Aangebrande.tengels’.

Al deze producten hadden de kenmerkende punt tussen de woorden. Het bedrijf, opgericht in 2016, hield zich bezig met het ontwerpen, produceren en verkopen van diverse kledingaccessoires, zowel online als offline.

Ondanks een breed assortiment, waaronder T-shirts, hoodies, sweaters en huispakken in oranje voor het komende EK voetbal, ging het financieel niet goed met Rumag.

Gisteren werd het bedrijf door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De laatst gepubliceerde cijfers bij de Kamer van Koophandel, daterend van eind december 2022, lieten een verlies van bijna 1,3 miljoen euro zien.

Het eigen vermogen van Rumag was eind 2021 al negatief en verslechterde verder tot min 1,7 miljoen euro eind 2022, wat aangeeft dat het bedrijf al technisch failliet was.

David van Oosten Slingelandt, financieel directeur van het inmiddels ook failliete moederbedrijf Just Another Media, heeft geen commentaar gegeven.

Curator Charlotte de Haan, die samen met Sylvain Saris het faillissement van Rumag afhandelt, kon weinig details geven.

Ze benadrukte dat ze nog in de inventarisatiefase zitten en een doorstart onderzoeken. Meerdere partijen hebben interesse getoond, maar exacte aantallen zijn nog onbekend.

De oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht, en het is nog onduidelijk of 2023 beter verliep dan 2022.

In de jaarrekening over 2022 toonde het bestuur van Rumag nog optimisme. “De continuïteit van de vennootschap hangt in hoge mate af van de bereidheid van de groepsmaatschappijen/aandeelhouders om deze financiering te continueren en aan te vullen.”

”Er zijn inmiddels concrete toezeggingen hierover gedaan”, stond er te lezen. Desondanks is het toch misgegaan voor Rumag.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven