Met de buren het EK kijken op straat? Met deze specifieke regels moet je rekening houden!

ekpng

Ben je van plan om samen met een groep gezellige buren het EK op een groot scherm in de openbare ruimte te volgen?

Let goed op, want er zijn specifieke regels waar je rekening mee moet houden. Gemeenten benadrukken dat je een tv-licentie nodig hebt voor dit soort evenementen.

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Veel mensen willen graag de wedstrijden van het Nederlands Elftal gezamenlijk beleven, maar zonder de juiste vergunning kan dit tot problemen leiden.

Wat zijn precies de regels en wat mag wel en niet? Jeroen van Eijndhoven, woordvoerder van de gemeente Rijswijk, verduidelijkt:

”Als je een groot scherm in de openbare ruimte plaatst om het EK te kijken, moet je een licentie aanvragen bij Videma.”

”Dit geldt voor de grote schermen die vaak in uitgaansgebieden staan en waar honderden mensen naar kunnen kijken. Voor het kijken op een televisie, laptop of tablet is geen licentie nodig.”

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes. Gemeenten voeren strikte controles uit, vooral tijdens het Europees Kampioenschap.

Als je dus zorgeloos wilt genieten van het Nederlands Elftal op een groot scherm buiten, zorg er dan voor dat je de vereiste vergunningen op tijd regelt.

Bron: Omroep West

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven