Nederlanders is niet blij: Dit zijn de nieuwe absurde prijzen van een biertje op het terras!

bier 1jpg

De prijs van een biertje op het terras is nu gemiddeld €3,65, wat aanzienlijk hoger is dan de prijs van een blikje uit de supermarkt.

Toch betalen behoorlijk veel mensen graag extra voor de gezellige sfeer en het sociale aspect van een terrasbezoek.

In stadscentra kunnen de prijzen zelfs oplopen tot ongeveer €4 per pilsje, wat te wijten is aan de hogere huurprijzen en de populariteit van deze locaties.

Het plezier van mensen kijken en genieten van de levendige stad wordt doorberekend aan de klant, wat de hogere kosten verklaart.

Het zijn niet alleen biertjes die duurder zijn geworden. Een kop koffie kost gemiddeld €3,30, een glas huiswijn rond de €4,96 en frisdranken zoals cola gemiddeld €3,16 per glas.

Net als bij bier kunnen deze prijzen in het stadscentrum nog hoger liggen. Voor degenen die van mixdrankjes houden, zijn de kosten nog hoger; in het centrum betaal je gemiddeld €9,60 voor een mixdrankje.

De combinatie van dure sterke dranken en een centrale locatie draagt bij aan deze aanzienlijk hoge prijzen.

Als je op zoek bent naar goedkopere opties, kan het de moeite waard zijn om terrassen buiten het centrum op te zoeken.

De prijzen zijn daar vaak lager, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. Hoewel de sfeer misschien iets minder bruisend is, kun je toch aanzienlijk besparen op je drankjes.

De stijgende kosten van goederen en diensten beïnvloeden het dagelijks leven van iedereen. Niet alleen de wekelijkse boodschappen, maar ook sociale activiteiten zoals een terrasje pakken worden steeds duurder.

Dit heeft vooral impact op mensen met een vast of laag inkomen, die nu nauwkeuriger moeten plannen en keuzes moeten maken om rond te komen.

De prijsstijgingen zijn grotendeels het gevolg van inflatie, hogere productiekosten en logistieke problemen.

Wereldwijde verstoringen in de toeleveringsketens, mede door de coronapandemie, hebben geleid tot hogere kosten voor grondstoffen en transport. Deze kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de consument.

Vergeleken met enkele jaren geleden zijn de prijzen voor drankjes op het terras aanzienlijk gestegen en dan drukken we dat nog zachtjes uit.

Waar je vroeger voor minder dan drie euro een biertje kon bestellen, is dat nu bijna onmogelijk geworden.

Deze prijsstijgingen weerspiegelen bredere economische trends en de toenemende kosten van levensonderhoud. Toch blijft het populair om van een drankje in de buitenlucht te genieten.

Door slimme keuzes te maken, zoals het kiezen van terrassen buiten het centrum, kun je nog steeds genieten zonder je budget te overschrijden.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven