Bizar: Dit absurde bedrag betaal je voor een glas water in het 3-sterrenrestaurant De Librije!

water 1jpg

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden om een flinke som geld uit te geven aan een diner, vooral als je kiest voor een sterrenrestaurant.

Het land telt maar liefst 21 restaurants met één Michelin-ster, 20 met twee sterren en twee exclusieve etablissementen die met drie sterren zijn bekroond.

Hoe meer sterren, hoe hoger de prijs voor een avondje dineren. Terwijl sommige mensen al tevreden zijn met een maaltijd in een all-you-can-eat sushirestaurant, zoeken anderen hun culinaire ervaringen in het hogere segment.

De afgelopen jaren zijn de prijzen voor vrijwel alles, inclusief eten en drinken, flink gestegen. Een simpel biertje op een terras kost tegenwoordig al snel 6 à 7 euro, en voor een wijntje betaal je al gauw enkele euro’s meer.

In een restaurant kan de prijs voor een glas wijn zelfs oplopen tot 15 à 20 euro. Maar het kan nog veel duurder.

Een van de meest prestigieuze restaurants in Nederland is De Librije in Zwolle, dat drie Michelin-sterren heeft weten te bemachtigen.

Deze sterrenstatus vertaalt zich natuurlijk naar de prijzen op het menu. Zo kost een 8-gangen diner hier 300 euro per persoon, en als je kiest voor het bijpassende wijnarrangement, ben je nog eens 300 euro extra kwijt.

Een diner voor twee kan dus gemakkelijk oplopen tot 1200 euro. En als je ervoor kiest om zelf je wijn en gerechten uit te kiezen, kunnen de kosten nog verder de pan uit rijzen.

Een recent voorbeeld hiervan is YouTuber Alexander The Guest, die een avondje dineren in De Librije vastlegde op video.

Hij gaf bijna 3.300 euro uit aan zijn maaltijd, waarbij de kosten voornamelijk werden opgedreven door een fles wijn van maar liefst 1.650 euro.

Maar wat echt opviel, was de prijs voor het water: twee glazen water kostten hem 12 euro, wat neerkomt op 6 euro per glas.

Eten in een sterrenrestaurant zoals De Librije is zonder twijfel een luxe ervaring, maar het komt met een stevig prijskaartje dat voor de meeste mensen niet dagelijks weggelegd is.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven