Moeder slaagt er niet in om oppas te vinden: Haar eisenlijst is te bizar voor woorden!

bs 1jpg

In het proces van ouder worden en het overwegen om een oppas in te schakelen voor je kinderen, speelt het vinden van geschikte zorg een cruciale rol.

Recentelijk heeft een controversiële advertentie die een Amerikaanse moeder, genaamd Tammy, op Facebook plaatste, veel aandacht getrokken.

De advertentie onthulde gedetailleerde eisen voor een toekomstige oppas voor haar vier kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar.

De strikte en specifieke aard van deze opmerkelijke eisen heeft aanleiding gegeven tot veel debat en controverse.

De advertentie stipuleert dat de oppas beschikbaar moet zijn van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, en soms ook in het weekend.

De toekomstige oppas moet uitblinken in koken en huishoudelijke taken kunnen uitvoeren.

Verder stelt de moeder dat de kandidaat ouder moet zijn dan 25 jaar, in het bezit moet zijn van een masterdiploma, geen sociale media mag gebruiken, niet mag drinken of roken, en geen tatoeages of piercings mag hebben.

Daarnaast moet de persoon minstens vijf jaar relevante werkervaring hebben en bereid zijn om een achtergrondcontrole en drugstest te ondergaan.

Deze uitgebreide lijst met eisen is opmerkelijk, zeker gezien het voorgestelde salaris van ongeveer 200 dollar per week, wat neerkomt op ongeveer 6 dollar per uur.

Deze financiële voorwaarden en opvallende eisen hebben geleid tot een golf van kritiek en discussie op sociale media.

Vele ervaren oppassers hebben aangegeven dat ze nooit zouden instemmen met zo’n laag salaris, gezien de hoge eisen van de functie.

Online deelde een lezer die als oppas werkt het volgende: “Ik werk als babysitter, maar voor dat bedrag zou ik nooit accepteren.”

Deze situatie belicht de complexiteit en uitdagingen waarmee ouders worden geconfronteerd bij het vinden van geschikte oppasvoorzieningen.

Het roept vragen op over wat redelijke verwachtingen en compensatie zijn voor dergelijke belangrijke zorgtaken.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven