De drie abonnementen van De Efteling: Prijzen zorgen voor schrik onder bezoekers!

WhatsApp Image 2024 04 19 at 134910jpg

In een recente aankondiging heeft De Efteling, het geliefde Nederlandse pretpark, een flinke verandering in haar abonnementenstructuur bekendgemaakt, wat heeft geleid tot onrust onder de fans.

De nieuwe abonnementen, die vanaf juni beschikbaar zullen zijn, bestaan uit drie verschillende niveaus: Classic, Plus en Premium, elk met hun eigen prijs en voordelen.

Vanaf 11 juni kunnen bezoekers kiezen uit het Classic abonnement voor 225 euro per jaar, het Plus abonnement voor 275 euro, en het Premium abonnement voor 390 euro.

Elk abonnement kent specifieke beperkingen en voordelen. Zo biedt het Classic-abonnement bijvoorbeeld toegang op 290 dagen, met uitzondering van drukke tijden zoals weekenden in juni en de herfstvakantie, waardoor er 75 dagen zijn waarop toegang niet mogelijk is.

Met een prijsstijging van 25 euro ten opzichte van vorig jaar, geeft de Plus-pas toegang tot het park op 340 dagen, met een beperking van 25 dagen per jaar, maar biedt ook 5 procent korting op eten en drinken.

Het meest uitgebreide Premium-abonnement biedt onbeperkte toegang gedurende het hele jaar en extra’s zoals een exclusief Efteling-souvenir en 10 procent korting op eten en drinken. Belangrijk om te vermelden is dat de prijzen van etenswaren recentelijk ook zijn gestegen.

Een belangrijke verandering is het afschaffen van de eerder aangeboden seniorenkorting, waardoor 65-plussers nu de volledige prijs moeten betalen. Personen met een beperking krijgen echter nog steeds een korting van 50 euro per jaar.

Deze veranderingen hebben bij potentiële abonnees wat frustratie opgewekt, met name door gebrek aan communicatie vanuit De Efteling vóór de implementatie van deze wijzigingen.

Veel bezoekers uiten ook hun zorgen over het feit dat de nieuwe abonnementen pas in juni beschikbaar zijn en dat de nieuwe structuur minder flexibiliteit biedt voor een hogere prijs.

Fans van De Efteling vrezen dat deze veranderingen de planning van hun bezoeken ingewikkelder zullen maken, vooral wanneer ze willen afspreken met andere abonnementhouders, afhankelijk van welk type abonnement elk van hen heeft.

Dit heeft geleid tot een levendige discussie over de mogelijke impact op de bezoekerservaring in het De Efteling-park.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven